6/17/2012

Escola a la Xarxa


Tota mena de pàgines web educatives, culturals i artístiques per a totes les edats
A Internet podem trobar desenes de web amb recursos educatius en formats com text, àudio o vídeo enfocades a proporcionar eines que permetin als estudiants i també a qualsevol persona construir, complementar o compartir els seus coneixements.
Hi ha pàgines que permeten aprendre a través de vídeos, com  Youtube, Khan Academy o Wikisaber.
Altres a través d’infografies, amb quantitat d’activitats i jocs tenim Educaplus. http://www.educaplus.org/
En altres casos s’utilitza també el text, ja sigui a través de llibres escanejars (Google Llibres) o digitals (Viquitexts, Textoscientíficos o el Projecte Gutenberg).
Igualment es poden utilitzar cercadors de bibliografia, com passa amb Google Acadèmic i Pregunte.es.
A la xarxa també hi ha pàgines amb classes gravades en universitats i escoles, conferències i ponències, com succeeix a YouTube EDU o iTunes –U.
I tenim la possibilitat d'accedir a contingut original de museus, monuments, ciutats: Google Earth o Google Art Project, amb 32.000 obres de 155 col·leccions, o webs més específiques com la del Museu del Prado, que conté més de 1.600 biografies d'artistes.
Per a les consultes ortogràfiques i gramaticals hi ha pàgines com la de l’institut d’Estudis Catalans (IEC) o  de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) i també la de la Fundació BBVA, que permet consultes en línia, a part de diccionaris (Wordreference) i enciclopèdies (Answers.com).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada